Met het toenemen van het mobiele gebruik op internet is er de laatste tijd veel geschreven en geroepen over het feit dat een mobiel geschikte website beter (gaat) scoren in de zoek algoritmes. Aan deze discussie is een eind gekomen door een officieel bericht van Google.

Google plaats al enige tijd een mobiel vriendelijk label in de SERP wanneer de betreffende site geschikt is gemaakt voor optimale mobiele weergave. Zoals beschreven in het nieuwsbericht gaat van 21 april 2015 deze factor ook zwaar meegerekend worden in de ranking factoren.

Het is dus van belang dit goed te regelen voor uw site om de huidige positie(s) in de zoekresultaten te behouden danwel te verbeteren.

Controleer gemakkelijk of uw site mobiel vriendelijk is

Wanneer u op een mobiel apparaat een zoekactie doet naar uw website in Google en in het zoekresultaat staat geen ‘Voor mobiel’ label dan heeft u een problematische weergave van uw site op een mobiel apparaat.

Daarnaast heeft google enkele tools beschikbaar gemaakt die deze controle ook uitvoeren:

Mobiel vriendelijke test
Deze doet eerste check op mobiel vriendelijk zijn van uw website

Mobiele bruikbaarheid test
Deze tool binnen Google Webmaster Tools test uw site op mobiele bruikbaarheid. Hierbij kunt u tips krijgen om de gebruikerservaring te verbeteren en welke onderdelen en pagina’s problemen geven bij gebruik op een mobiel apparaat.

Meer weten over mobiel vriendelijke websites of wilt u uw site laten bijwerken?
Neem dan contact met ons op (074) 250 95 58